sâmbătă, 6 martie 2010

Adevarata Cambodgie

Adevarata Cambodgie incepe in afara oraselor, in afara zonelor batute de turisti din Phnom Penh sau Siem Reap. Pe marginea soselelor se intind sate prafuite, cu case din stuf sau in cel mai bun caz din lemn – doar sediul Cambodia People’s Party are un sediu ce aduce a vila.
Cambodia e in campia rosie si uscata, in baltile noroioase unde copii se balacesc, complet goi, in bivolii care pasc, in vacile care traverseaza tacticos soseaua. Femeile isi infasoara capul in basmale, ferindu-se de caldura si cara cate doi-trei copii pe bicicleta.
Nu am nici cea mai vaga idee care este viitorul meu de acum inainte, poate aceasta calatorie este inceputul unui stil de viata, poate nu... dar faptul ca ai bifat niste obiective turistice dintr-o tara nu inseamna ca ai vizitat-o, ca ai invatat ceva despre ea. Dincolo de turismul de care Cambodgia se agata pentru a se dezvolta, se afla viata adevarata, oamenii adevarati care cred in superstitii, care au trait genocidul lui Pol Pot. Mi-ar placea sa pot trai o luna, doua intr-unul din satele astea de stuf – realitate care ajunge la mine doar pe geamul autobuzului spre Siem Reap...

Niciun comentariu:

About

toateBlogurile.ro