joi, 11 februarie 2010

Dirty Romanian language...

In grupul nostru, limba romana a prins reputatia de „limba porcoasa” datorita numeroaselor similaritati dintre cuvinte normale indoneziene sau din alte limbi si argou romanesc. Asa ca Sebastian a ajuns sa ma intrebe „Can you speak Romanian to your mother? You have such a dirty language!” Si asa a ramas – „you and your dirty Romanian language”...

- Pulau = insula
- Pula = de asemenea
- Sulawesi = numele unei insule cu forma nostima din arhipelag
- Kakah (citit caca) = frate mai mare
- Laba-laba = paianjen
- Bulan = luna
- Bagaimana = cum?
- Beli – a cumpara (cum zice un cantec la chitara „Beli dari pulau Bali” – cumparat din insula Bali)

Colegii s-au distrat si pe seama lui ‚eu fac” (fuck). Una dintre conversatiile la care se ajunge inevitabil intr-un grup international este „cum fac animalele in limba ta” (discutie pe care am avut-o chiar in prima seara in Jogja), dar si „invata-ma injuraturi”. Asa ca acum am in minte un dictionar intreg de injuraturi in spaniola si in poloneza si, la randul meu, ma tavalesc de ras cand ii aud pe Sebastian sau Slawek cu un ton inocent: „Sugi pula” sau „Sa te fut in cur”... sau pe RR pe care o amuza numele ceaiului indonezian „Futami” si traducerea lui in romaneste.
Cuvinte si intelesuri nostime m-au invatat chiar profesorii (ceea ce niciodata nu s-ar intampla in Europa). De la profesorul de la cursul de schite si desen stiu si alt inteles al cuvantului „burung” = pasare pentru ca m-a intrebat in clasa daca "stiu despre „burung”" referindu-se la piata de pasari. Bineinteles, toti colegii au izbucnit in ras pentru ca burung e cuvantul de argou pentru sexul masculin. De la profesoara de bijuterie stiu cuvantul „kentut” (a te partzai) si dupa ce l-am invatat, in casa noastra nebuna, am avut pentru o perioada, in loc de „salut, ce mai faci” conversatii de genul: „Kamu sudah kentut?” (Te-ai partzait deja?) – „Belum” (Inca nu) – indonezienii nu spun niciodata „nu”, preferand acest „inca nu”, cu speranta pentru viitor. „Itu tidak sopan!” – Nu-i politicos ce spui!

Niciun comentariu:

About

toateBlogurile.ro