duminică, 14 decembrie 2008

"Nişte ţărani" :)...

A naibii de ciudată viața... Tipul care stă în fața mea în trenul de Azuga e un domn cam la 40 de ani, cu alură rebelă, originar din Anglia, dar stă în Dubai, a mai locuit doi ani în China și are o fată de 18 ani care cântă într-o formație. A mai fost de trei ori în România, însă doar vara și acum merge la ski la Brașov. Toate astea le-am aflat din discuția pe care o poartă cu singura româncă din compartiment, în afară de mine. Nu se mai oprește din vorbit, aflu că nu are unde să stea diseară pentru că avionul a ajuns prea devreme, așa că speră să se descurce în Bașov. În afară de el, în compartimemt se mai află doi cehi sau polonezi – după grai – care mănâncă așa cum fac la noi cei pe care i-am numi „ţărani” – au luat o pâine, brînză topită şi salam feliat şi îşi fac sandvişuri. Au făcut ca porcii în jurul lor, dar se comportă superfiresc. Când pe culoar apare unul dintre cerşetorii care se târăsc prin trenuri, cehii îi dau ceva de mîncare.
Au figuri de călători autentici, din aceia pe care îi vezi străbătând toată Europa. Deşi arată mai stilat, cu pantaloni crem - iarna! Când toţi românii se îmbracă în negru pentru că se „murdăreşte” mai greu – şi cămaşă albă cu dunguliţe, nu are nici un stres – vrea să îi arate româncei unde stă în Braşov şi, căutând în rucsac, îşi lasă sandvişul fără nici o problemă pe măsuţa din compartiment, după care îl ia de acolo şi îl termină, ca şi cum ar fi fost masa de la el de acasă sau cel mai curat loc din lume. Gest pe care NICIODATĂ nu l-ar face un român! Noi, care nu mâncăm înainte de a folosi şerveţele umede sau Touch sau măncăm sandvişul din şerveţel, încercând să atingem cât mai puţin măncarea de universul înconjurător, invadat de microbi. Ambalajul de la Mac şi sticla cu suc de portocale au fost aruncate de englez pe jos, iar paharul din plastic cu cafea a rămas pe măsuţa pe care a şi vărsat destul de mult din conţinut. Mă gândesc la românii noştri care ar zice – ce nesimţiţi!
Englezul îi dă înainte că vrea să meargă la Bran, fata îi spune că Dracula e doar o legendă, el se preface că se miră şi glumeşte cu fata, spunându-i: „ Really? I’m surprised. Let me see your teeth”.
Peste puţin timp, conductorul trece pe la fiecare compartiment şi anunţă că avem probleme cu energia electrică şi că ne întoarcem în Floreşti Prahova pentru înlocuirea locomotivei. Românca îi explică englezului ce se întîmplă şi acesta continuă să glumească: „Why did we ever let you in the E.U.?”

Un comentariu:

Anonim spunea...

Really? Chiar ca n-ar fi trebuit sa intram in U.E. :P. Asa s-au deschis granitele nu numai pentru noi spre ei, ci si ...
De ce credeti ca Elvetia a refuzat sa intre in U.E.?
Raspuns: Pentru ca se simte mult mai bine si fara "ajutorul" civilizatiei europene.
Uneori ajutorul consta in bani, insa in bun simt NU.

About

toateBlogurile.ro